IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е отнела лиценза за АДСИЦ на "Прайм Пропърти БГ"

Първото българско дружество със специална инвестиционна цел скоро ще бъде свалено от БФБ-София

08:36 | 05.01.24 г.
Снимка: Олег Попов, Investor Media Group
Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) е отнела лиценза на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ като дружество със специална инвестиционна цел.

Това става ясно от решение на Комисията, публикувано на сайта ѝ.

Решението е във връзка с подадено заявление от самото дружество в изпълнение на решение на общото събрание на акционерите във връзка с лиценза.

Акционерите на “Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ гласуваха на извънредно общо събрание на 5 октомври отказ от лиценза за дружество със специална инвестиционна цел, преобразуване в обикновено акционерно дружество (АД) и делистване на акциите на компанията от борсата.

Първоначално акционерите одобриха цена от 0,68 лева на акция за изкупуването. След като Комисията за финансов надзор (КФН) наложи временна забрана, цената беше повишена на 0,81 лева на акция. КФН впоследствие реши да не издава окончателна забрана на предложението за обратно изкупуване, т.е. даде на дружеството зелена светлина да продължи с процедурата.

Периодът за приемане на предложението за обратно изкупуване беше 20 ноември – 17 декември 2023 г. Нито един от миноритарните акционери не прие предложението.

За деветмесечието „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ отчита 274 хил. лева загуба при приходи за 1,64 млн. лева в сравнение с 1,254 млн. лева печалба при приходи за 4,136 млн. лева за деветмесечието на 2022 г.

През третото тримесечие на годината сделки с имоти не са осъществявани.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 05.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още