IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медията на Тръмп прибави 1,4 млрд. долара към стойността си след дебюта на Nasdaq

Личният дял на бившия президент в компанията се повиши до над 5 млрд. долара

17:36 | 27.03.24 г.
Доналд Тръмп. Снимка: Bloomberg LP
Доналд Тръмп. Снимка: Bloomberg LP

Trump Media & Technology Group Corp. на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп продължава убедителното си представяне в сряда след звездния си борсов дебют във вторник, съобщава Bloomberg.

Инвеститорите обръщат поглед към компанията майка на Truth Social, като повишават цената на акциите ѝ с близо 18% в началото на търговията и прибавят около 1,4 млрд. долара към стойността ѝ. Ръстът в цената на акциите повишава личния дял на Тръмп до над 5 млрд. долара, който се добавя към богатството „на хартия“ на бившия президент.

Около 18 млн. акции са сменили собствеността си в сряда сутринта, което превръща компанията на Тръмп в една от най-активно търгуваните в САЩ.

Компанията зад Truth Social обяви мисията си да се бори срещу големи технологични компании като Meta Platforms, Netflix и Х на Илон Мъск и привлече множество индивидуални инвеститори, които се хвалят с инвестициите си в популярни чат услуги като форума WallStreetBets на Reddit и StockTwits.

Възможните финансови постъпления идват в много важен за момент за Тръмп, който плаща милиони долари месечно под формата на разходи за правните си неприятности. Той трябва да се яви на първото си наказателно дело на 15 април. Миналия месец съдия нареди на бившия президент да плати 454 млн. долара след решение по гражданско дело, според което той измамно е раздувал богатството си от години.

Книжата, които преди дебюта тази седмица се търгуваха под знака на Digital World, са поскъпнали с 23% от началото на годината до края на борсовата търговия във вторник, тъй като инвеститорите ги използват като начин да заложат на кампанията за преизбиране на Тръмп тази година. Силният ръст превърна акцията в най-скъпата и най-рисковата, срещу която могат да заложат продавачите на къси позиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 27.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още