IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revolut пусна криптоборсата си във Великобритания

Засега на нея могат да търгуват само „опитни трейдъри“

16:49 | 07.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Британското приложение за банкиране Revolut Ltd. пусна във Великобритания своята криптоборса, разширявайки се към сегмента на дигиталните активи.

Новата платформа, наречена Revolut X, ще позволява на „опитни трейдъри“ да купуват и продават над 100 различни токена, става ясно от позицията на компанията, цитирана от Bloomberg. Таксите ще варират от 0% до 0,09%, а инвеститорите ще трябва да имат сметка в Revolut, за да могат да търгуват.

Revolut разширява дейността си в сектора на дигиталните валути в момент, когато регулаторите по света затягат контрола на фона на няколко високопрофилни скандали и фалити. В понеделник от Robinhood Markets заявиха, че са получили предупреждение от американската Комисия по ценните книжа и борсите във връзка с криптобизнеса си, което означава, че компанията може да се окаже изправена пред мерки по правоприлагане.

През август миналата година базираната в Лондон Revolut обяви, че ще спре да предлага услуги, свързани с криптотърговия, на базираните си в САЩ потребители, позовавайки се на пазарната несигурност и регулаторните промени на местно ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 07.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още