IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реконструкцията на стадион "Българска армия" ще струва до 90 млн. лв.

Планира се ремонтните дейности да стартират през есента

15:40 | 24.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Визуализация: ИПА
Визуализация: ИПА

Идейният проект за реконструкцията на стадион "Българска армия" бе представен официално на пресконференция днес в Националния пресклуб на БТА.

Представители на проектантската компания ИПА и изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов дадоха подробности за начина, по който ще изглежда обновеният дом на "армейския" клуб.

Капацитетът на стадиона се планира да бъде за 16 хил. зрители. Отделните сектори са разпределени по следния начин: Сектор "А" ще събира 2520 зрители, сектор "Б" ще бъде разпределен в две части - 1030 за гости и останалите 3340. Сектор "В" ще побира 4540 зрители и сектор "Г" - 4570.

Визуализация: ИПА Визуализация: ИПА

Стойността на реконструкцията възлиза на 80-90 млн. лева.

Планира се ремонтните дейности да стартират през есента, като преди това проектът ще бъде входиран в Столична община и трябва да премине през редица съгласувания през различните инстанции, преди да бъде издадено разрешение за строеж.

По първоначални очаквания стадионът трябва да бъде готов за 18 месеца.

Целият стадион ще бъде покрит, като сектор А ще бъде с най-много удобства за зрителите. Там ще бъдат разположени луксозни ВИП боксове в три категории, музеят на клуба, фен магазинът, зала за събития, места за хранене и др.

Помощните игрища пред централната трибуна и паркингът ще бъдат премахнати и тази територия ще бъде върната към парка, като плановете са за автомобилите да се използват обществените паркинг зони на метростанцията и Националния стадион "Васил Левски".

Визуализация: ИПА Визуализация: ИПА

От клуба очакват стадионът да вземе "Категория 4" на УЕФА.

От архитектурната компания разкриха още, че на стадиона ще бъдат поставени две светлинни табла, а насипите на секторите "Б" и "Г" ще бъдат запазени, за да не се налага премахване на растителността по тях. (БТА)

Визуализация: ИПА Визуализация: ИПА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 24.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още