IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще инвестира 6 млрд. евро в Китай

13:29 | 17.12.03 г.
Автор - снимка
Създател
Volkswagen ще инвестира 6 млрд. евро в Китай
Новото Audi A6 излиза на пазара в началото на 2004 г.

Volkswagen, най-големият европейски автомобилопроизводител ще инвестира 6 млрд. евро в Китай през следващите пет години. Целта на автомобилния гигант е да удвои производствения си капацитет до 1.6 милиона превозни средства годишно, съобщиха от компанията, цитирани от Блумберг.

Базираният във Волфсбург германски гигант очаква през следващите няколко години Китай да измести Германия и да се превърне в най-големият пазар за компанията.

От своя страна Audi, компанията за производство на луксозни автомобили, собственост на Volkswagen очаква да продаде 62 000 коли в Китай тази година. Това е увеличение със 70% в сравнение с 2002 г. Причина за това е главоломно увеличаващото се търсене в Китай, който е най-бързо растящият автомобилен пазар в света.

Базираната в Инголщадт, Audi произвежда хитовите си модели Audi A6 и A4 в завод в Чангчун, Източен Китай. В момента фабриката работи на пълен капацитет, за да задоволи търсенето.

През последните три години Audi е утроило продажбите си в Китай. 70% от клиентите й са частни лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още