IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oracle най-после спечели PeopleSoft срещу 10.3 млрд. долара

14:50 | 13.12.04 г.
Автор - снимка
Създател
Oracle най-после спечели PeopleSoft срещу 10.3 млрд. долара
Днес бордът на директорите на PeopleSoft прие офертата на Oracle за поглъщане, но при цена на акция от 26.5 долара за брой.Това слага край на водената от близо година и половина борба между двете компании, в която бордът на директорите на PeopleSoft отхвърли пет оферти от страна на Oracle.

Досегашната оферта на втория по големина софтуерен производител бе за 24 долара за брой, но след като бе завишена до 26.5 долара, бордът на директорите на PeopleSoft се е съгласил с предложението, оценяващо компанията на 10.3 млрд. долара.

От ръководството на PeopleSoft обявиха, че след задълбочен анализ считат, че повишението в предложената цена оценява по-реално стойността на компанията и е значително над цената, предложена през октомври.

Очаква се сделката да бъде финализирана до края на януари, съобщиха от ръководствата на двете компании.

След изнасянето на информацията акциите на PeopleSoft се повишиха с цели 9% до 26.1 долара за брой, а тези на Oracle нараснаха с близо 7% до 14.27 долара за брой.

В същото време Oracle изнесе своите резултати днес. От компанията обявиха чиста печалба за изминалото тримесечие в размер на 815 млн. долара, или 16 цента на акция, при реализирани 617 млн., или 12 цента през същото тримесечие на миналата година. Средните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 14 цента.

За периода приходите са нараснали с 10% до 2.76 млрд. долара, като приходите от продажба на софтуер са регистрирали ръст от 13% до 2.22 млрд. долара. Средните очаквания на анализаторите бяха за приходи в размер на 2.6 млрд. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още