IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британските застрахователи спряха плащането на дивиденти

Централната банка на Великобритания и Северна Ирландия, както и други регулатори в страната отдавна призовават за този ход

15:52 | 08.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Британските застрахователи Aviva, Direct Line, RSA и Lloyds of London заявиха, че ще спрат изплащането на дивиденти за 2019 г. с оглед несигурността около пандемията от  Covid-19. Този ход беше приветстван от Централната банка на Великобритания и Северна Ирландия, която по-рано предупреди, че епидемията вероятно ще се отрази върху бизнеса и клиентите на тези компании, както и върху световната икономика, информира Ройтерс.

„Това е трудно решение, не на последно място от гледна точка на първоначалното въздействие, което ще окаже върху акционерите“, каза председателят на RSA Мартин Скиклуна.

„Нито една компания не съществува във вакуум и по това време ние преценяваме, че най-добрия интерес на RSA в дългосрочен план е да ограничим изплащането на дивиденти, за да увеличим възможностите си да подкрепяме клиентите си“, добави той.

Регулаторните органи, включително EIOPA и британският орган за пруденциално регулиране, по-рано настояваха за ограничаване на изплащането на дивиденти от застрахователите на акционерите и изплащането на бонуси на висшия персонал.

„Когато застрахователите обмислят дали да продължат или не изплащането на дивиденти, техните съвети трябва да обърнат голямо внимание на необходимостта от защита на притежателите на полици и поддържане на безопасност и надеждност“, се казва в съобщение на Централната банка на Великобритания и Северна Ирландия.

От Aviva също така заявиха, че ще преразгледат всички материални разходи на компанията като част от плановете за предпазване от негативното влияние на пандемията от коронавирус. Застрахователят заяви, че остава „добре капитализиран и със силна ликвидност“.

Най-големият британски автомобилен застраховател Direct Line заяви, че няма да предприеме промени в персонала си поне до есента. Отделно, компанията Hiscox, която поема редица рискове, включително изобразително изкуство, ретро автомобили, отвличане и откуп, заяви, че също така няма да предложи междинно изплащане на дивиденти за 2020 г. или да извършва обратно изкупуване на акции през тази година.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още