IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси приключиха на червено

Най-лошо представяне за деня имаха телекомуникационните компании

19:47 | 10.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борси завършиха деня на червено, след като инвеститорите следиха корпоративните резултати, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 приключи сесията с 0,47% надолу, след като повечето сектори поеха на червена територия.

Най-лошо представяне имаха телекомите, които завършиха с 1,89% надолу. В частност шведският мобилен оператор Tele2 записа над 7,5% спад, тъй като някои инвеститори се усъмниха, че компанията ще генерира печалба в краткосрочен план, след като придоби кабелната Com Hem.

Цената на акциите на Altice пък отстъпи със 7,2%, защото инвеститорите са притеснени като цяло за телекомуникационния пазар в Европа.

В контраст с всичко това книжата на банките се радваха на ръстове през деня и завършиха борсовата сесия с над 2% скок. Той се дължи на повишаването рейтингите на някои представители на банковия сектор.

Metro Bank се представи добре, като по време на следобедната търговия книжата ѝ се търгуваха с 4,3% нагоре. Начело на сектора беше Commerzbank, чиито акции повишиха стойността си с 5,14%.

Книжата на Sainsbury’s завършиха деня с 2,2% ръст на цената, след като следобед компанията обяви рекордни резултати за коледната седмица.

Търговецът на луксозни стоки Ted Baker също отчете изключително добри резултати по Коледа и благодарение на това записа 10% скок на стойността на книжата си днес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още