IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайците показват силен интерес към новия iPhone 13

Предварителните поръчки на смартфоните на Apple са по-високи от миналогодишните

18:53 | 16.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jonathan Cherry/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jonathan Cherry/Bloomberg

Повече китайски потребители бързат да си поръчат новия iPhone сега в сравнение с миналата година, пише South China Morning Post, цитиран от CNBC.

Над 2 млн. предварителни поръчки на iPhone 13 са направени през официалния магазин на Apple в платформата на китайския онлайн търговец на дребно JD.com, допълва вестникът. За сравнение, миналата година предварителните поръчки за iPhone 12 в сайта бяха 1,5 млн. Изданието пише още, че интересът на потребителите изглежда голям и в платформата Tmall на Alibaba, която започва да приема предварителни поръчки в петък.

Китай остава един от най-важните пазари за Apple, а всеки сигнал за растеж на продажбите там ще бъде важна индикация за тримесечието, което включва празниците в края на годината. Освен това е сигнал, че все пак има силен интерес към iPhone 13 въпреки факта, че устройството е само леко надградено спрямо миналогодишния модел.

Apple представи най-новите си смартфони на виртуално събитие, което се проведе във вторник. IPhone 13 има по-малък прорез в горната част на екрана. Освен това моделите имат по-големи батерии, които дават с между 1,5 и 2,5 часа повече време към живота на батерията спрямо миналогодишните, в зависимост от размера на устройството, твърди американският технологичен гигант.

Модулите на камерата вече са поставени диагнонално. Но като цяло новият iPhone не е особено различен, що се отнася до начина, по който изглежда.

Инвеститорите не се развълнуваха особено от събитието във вторник. Тази седмица цената на акциите на компанията остава почти без промяна

Китайското издание посочва, че слабата конкуренция в Китай е един от факторите, подкрепящи предварителните поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още