Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Потребителите ще трябва да почакат повече преди да се доберат до новия iPhone

Голямото търсене и проблемите с логистиката удължават периода на доставка

Потребителите ще трябва да почакат повече преди да се доберат до новия iPhone

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Клиентите на Apple ще трябва да почакат още няколко седмици, за да се докоснат до новия iPhone 13, заради забавяния във веригата на доставките и голямото търсене, които доведоха до най-дългия период на чакане на смартфона през последните години, твърдят анализатори, цитирани от Ройтерс.

Времето за доставка на iPhone след новата премиера се следи внимателно анализаторите и е един от измерителите за определяне на търсенето на най-новия модел на Apple. Но тази година този период хвърля светлина и върху проблемите с веригата на доставките, които засягат технологичните компании преди празничния сезон на пазаруване.

Анализатори от J.P Morgan и Credit Suisse твърдят, че клиентите по света, които са поръчали предварително новите модели онлайн, ще трябва да чакат повече от четири седмици за iPhone 13 Pro и Pro Max, и около 2 седмици за базовия модел iPhone 13.

Още по темата

В Съединените щати, на които се пада около една трета от продажбите на iPhone, времето за доставка на серията устройства е от 19 до 34 дни през втората седмица, спрямо 7 до 20 дни през първата, като и в двата случая то е по-дълго от това за доставка на серията iPhone 12.

Apple не е откликнала на запитването за коментар във връзка със забавянето.

“Въпреки че част от удължаването на времето за изпълнение се дължи на ограниченията във веригата за доставки, ние все още смятаме, че същественото увеличение на времето за доставка през Седмица 1 спрямо Седмица 2 за индикатор за голямото търсенето на актуализации, което вероятно надхвърля ниските очаквания на анализаторите за премиерата“, коментира анализаторът на JPMorgan Самик Чатърджи.

Партньорите на Apple – Verizon, Vodafone UK и Best Buy, посочват голямото търсене и проблемите с веригата на доставките в отговорите до клиентите си в Twitter. Много потребителите в социалните мрежи също изтъкват забавянето.

В неделя част от доставчиците на Apple и Tesla спряха производство в някои китайски фабрики за период от няколко дни, за да се съобразят с по-строгите политики за потребление на енергия, което излага веригите на доставките в риск в пиковия сезон за продажбите на електроника.

Серията iPhone 13, която включва устройства на цени между 699 долара и 1599 долара, предлага по-добра камера, нов чип и подобрена свързаност. Предварителните поръчки започнаха на 17 септември.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Американските военни забавят ползването на умните очила на Google