IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агроминистерството ще затегне режима за имитиращи млечни продукти

Лекият спад на цените на суровото мляко е тенденция, обхванала целия ЕС

15:28 | 13.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Рixabay</em></p>

Снимка: Рixabay

Агроминистерството ще предложи промени в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, като се предвижда по-строг режим при предлагането на имитиращи млечни продукти на пазара. 

Това е станало ясно на среща на заместник-министъра на земеделието д-р Цветан Димитров с  представители на Националната асоциация на млекопреработвателите, информира пресцентърът на земеделското министерство.

Срещата е по повод изкупната цена на суровото мляко, като е станало ясно, че не се очакват големи разлики в сравнение с цените от предходните месеци.

Лекият спад на цените на суровото мляко е тенденция, обхванала целия Европейски съюз. Наблюдението върху изкупните цени на този етап не дават основание за прогнозиране на кризисна ситуация, казват от агроминистерството.

Обсъдени са и промените в Наредба №3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.

Припомняме, че наскоро млекопроизводители протестираха срещу промените, с които бе въведено правилото субсидии на глава животно да се дават срещу фактури, с които се доказва продадено мляко от фермата. От агроминистерството настояха обаче това правило да остане, тъй като е мярка срещу сивия сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още