IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея забранява анонимната търговия с криптовалути

Мярката има за цел да изключи от пазара децата под 19 г. и престъпниците

17:10 | 23.01.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южна Корея забранява анонимната търговия с криптовалути  с цел да се предотврати възможността за покупки и  продажби на биткойн от страна на деца под 19 години и престъпници, пише The Telegraph. Пазарът в страната е третият по големина в света за търговията с цифрови пари след Япония и САЩ.

Новите правила, които се очаква да влязат в сила в края на месеца, няма да дават възможност и на чужденци без открити местни банкови сметки да купуват биткойн. Корейското правителство все още обмисля да наложи и пълна забрана на онлайн платформите, от които могат да се купуват или продават криптовалути.

Властите планират да задължат местните банки да създадат система за търговия с криптовалути с реални имена, която да даде възможност да бъдат проследявани трансакциите, които в момента са анонимни, съобщи БТА, цитирайки Асошиейтед прес. 

След като новата система заработи, вече съществуващите сметки, чрез които досега се търгуваше с виртуални валути, повече няма да могат да бъдат използвани. Усилията са насочени към предотвратяване на използването на дигитални валути за пране на пари, укриване на данъци и други престъпни дейности. 

Новите изисквания имат за цел да гарантират, че парите на инвестиращите в криптовалути идват от банкови сметки, притежавани от същите лица.

Комисията за финансови услуги в Сеул предупреди, че платформите за търговия трябва да следят с повишено внимание, за да се предотвратят опити за пране на пари, всички трансакции с виртуални валути за повече от 10 млн. вона на ден или за повече от 20 млн. вона за седмица.

Южнокорейското правителство си навлече доста недоволство по-рано този месец, след като заяви, че готви законопроект за забрана на търговията с криптовалути, въпреки че по-късно обясни, че преди да бъде взето решение, ще бъдат направени повече консултации. Онлайн петиция срещу „неоправданите регулации“ вече е събрала над 220 хил. подписа.

Биткойнът загуби близо 3% от стойността си във вторник до 10 459,04 долара за брой по данни на CoinDeck. 

Всичко за криптовалутите четете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Sakamano
преди 6 години
Това ще се случи и то по-бързо отколкото смяташ. Въпрос на време е търговците да оценят предимствата на анонимните платежни системи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 4
khao
преди 6 години
това е регулация върху банките и техните акаунти ... като имате новата модерна валута, що искате да е смените за артия ? харчете бе, не ходете на тъпата борса, не ви трябват печатани хартии !!! :):) ... ИСКАМММ минуси!!!! :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 2
khao
преди 6 години
и да добавя още нещо, нали идеята е аз да си купя нещо от теб ... ако правим това тази забрана не ни лови :) Лови само тия дето искат да ги продават за истински пари. следователно това ако е истинска разменна пара, цената НЕ трябва да пада заради тази (според биткоинаджите) безсмислена регулация :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
khao
преди 6 години
спряха перачите и спекулантите и сега ще останат само истинските юзери, кото си купуват стоки и услуги, нали ? :):) тоест никой !ако стане другото дето си написал, то няма ли да е същото като кеша ? .. бързо, енерго-ефективно, и с човек по средата зада гарантира и валидира транзакцията ? ... те така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 7
red6
преди 6 години
Е не я затвориха търговията, ама спряха перачите, дъмпаджийте и тия, които искат да стоят анонимни :D Айде сега, всички държави - раааавнис по корейците. Пък после, като се стабилизира цената, пооправи се технологията (минимум по направление време на транзакции и енергийна ефективност) и се изчистят всички алт-койни, може и да стане нещо от тия криптаци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още