Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Феърплей Пропъртис АД разреши на наемателя в Банско да не плаща наем

Акциите на АДСИЦ-ът достигнаха дъно за всички времена от 0,26 лв. на акция

Феърплей Пропъртис АД разреши на наемателя в Банско да не плаща наем

Басейнът на хотел Свети Иван Рилски в гр. Банско Снимка: fpp.bg

„Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ е приело предложението на „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД за преустановяване на плащането на наем за „Св. Иван Рилски – Хотел и Апартамент“ гр. Банско за периода от 13 март 2020 г. до отмяна на извънредното съобщение, съобщи АДСИЦ-ът чрез Българска фондова борса АД.

Приходите от наеми на ФПП АДСИЦ от хотела в Банско представляват 15% от общите месечни приходи от наеми.

Освен отлива на туристи и отмяната на 90% от резервациите в хотела поради пандемията от „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД пишат, че приходите на обекта са спаднали под критичния минимум за функционирането му  вследствие на поставянето на града под ефективна карантина, както и забраната за събиране на групи на едно място,  което обезмисляло ползването на СПА центъра, конферентните зали, двата ресторанта и бара т. е. значителна и незаменима част от предлаганата туристическа услуга.

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ

„Феърплей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД управлява и други два обекта на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ - ваканционно селище „Санта Марина“ до гр. Созопол и „Марина хил“ в гр. Черноморец. ФПМ ЕООД управлява и софийските хотели „Арена ди Сердика Резиденс Хотел“, „Кристъл Палас“ и „Хил“. Дружеството е собственост на „Феърплей интернешънъл“ АД и е свързано лице с „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ.

„Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ редовно информира за въздействието на коронавируса върху туристическия сектор.

Дни след въвеждането на извънредното положение от 13 март 2020 г. от ФПП обявиха, че осезаемо усещат негативите.

Тогава от дружеството информираха, че „над 90% от клиентите ни са чуждестранни граждани, които не могат да достигнат до имотите си, да потребяват предлаганите от нас (чрез наши наематели на заведения, СПА центрове, хотелски стаи, конферентни зали, магазини и басейни и т.н.) услуги. Съществуващата несигурност в съчетание с наложените ограничения на българските ни клиенти, са предпоставка да очакваме изключително негативен тренд на приходите от продажби и наеми, съответно, непредсказуеми финансови резултати. В голяма степен ръководството на компанията към момента не може да представи конкретна информация в количествено и качествено изражение, относно реалните негативни последици върху бизнеса на компанията".

Предстои да видим как ще стартира летният туристически сезон в „Санта Марина“ и „Марина Хил“

Междувременно акциите на „Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ достигнаха абсолютно дъно от 0,26 лв. за акция на 30 март 2020 г., като в края на вчерашната търговска сесия търсенето беше на същата цена от 0,26 лв. Понижението за последните 12 месеца е с 43%.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: автор Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Валутни загуби за 5,4 млн. лв. "изяждат" печалбата на „Софарма“