IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber ще излезе на печалба до три години

Компанията намира начини да бъде по-ефективна, твърди изпълнителният ѝ директор Дара Косровшахи

19:03 | 23.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за споделено пътуване Uber Technologies, чиито загуби растат на фона на стремежа ѝ да се разраства в световен мащаб, ще излезе на печалба в рамките на три години, коментира главният изпълнителен директор на компанията Дара Косровшахи, цитиран от Bloomberg.

Излизането на компанията от червената траектория на финансовите ѝ резултати ще бъде драматична промяна за глобалната услуга за споделено пътуване, която губи милиарди долари годишно.

На Световния икономически форум в Давос Косровшахи коментира, че макар компанията да продължава да действа агресивно по отношение на експанзията си, тя открива начини да бъде по-ефективна.

В рамките на шестте месеца, откакто ръководи Uber, Косровшахи се опитва да преобърне бизнеса на компанията след безпрецедентния период на сътресения за базираната в Сан Франциско фирма. Компанията е изправена пред редица разследвания от страна на правителства по света, обвинения в сексуално насилие и засилване на конкуренцията на редица пазари.

Косровшахи заяви, че целта му за 2018 г. е „връщането към нормалността“ след предизвикателствата, оставени от бившия главен изпълнителен директор Травис Каланик.

Косровшахи заяви, че Uber прави значителни инвестиции в технологии за автономни коли и ще започне да добавя такива превозни средства в някои градове в рамките на следващите 18 месеца. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още