IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Harley-Davidson разочарова с резултатите си в края на миналата година

Продажбите на компанията в САЩ са намалявали през 20 от последните 21 тримесечия

22:42 | 28.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Harley-Davidson отбеляза петата си поредна година на по-ниски продажби в САЩ с тримесечна печалба и приходи, които не оправдаха очакванията на анализаторите, изпращайки цената на акциите с 8,7% надолу в предборсовата търговия.

Коригираната печалба е нараснала до 20 цента на акция през тримесечието, съобщи базираната в Милуоки компания. Тя не отговаря на прогнозите на анализаторите за 25 цента на акция. Приходитe, както и поръчките на мотоциклети отбелязаха по-голям спад от очакваното, като изпратиха акциите на Harley до най-ниските нива от септември в началото на търговията във вторник, съобщава Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на компанията Мат Леватич се опитва да привлече нови и по-млади мотоциклетисти в САЩ - най-големият пазар на Harley, като същевременно се насочва към по-евтини и по-леки мотори, за да се възползва от търсенето на развиващите се пазари. Инвестициите в нови продукти като електрически мотоциклети и модели със средно тегло притискат маржовете, докато продажбите продължават да намаляват.

Продажбите на дребно в САЩ са намалели през 20 от последните 21 тримесечия, включително през всяко от последните 12. Международните продажби са нараснали с 0,5% през тримесечието, но са спаднали с 3% за годината. Азиатско-тихоокеанският регион е единственото място, където Harley е увеличила продажбите си през 2019 г. Компанията има за цел 50% от приходите й да идват от чужбина до 2027 г.

Harley не очаква значителен ръст на приходите или разширяване на маржа до 2021 г. Компанията пусна на пазара модели със средно тегло и детски електрически велосипеди в края на тази година. През септември LiveWire, първият изцяло електрически мотоциклет, започна да се доставя на търговци.

По-рано този месец от Harley заявиха, че планират да предоставят на дългосрочните акционери право да номинират директно членовете на борда, което може да даде на инвеститорите повече влияние.

Емблематичният производител на мотоциклети също трябваше да се справи с допълнителни разходи заради търговската война. Компанията построи нов завод в Тайланд през 2019 г., който й позволява да заобикаля митата, наложени от Европейския съюз в отговор на налозите на САЩ върху стоманата и алуминия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Автомобили виж още

Коментари

Финанси виж още