Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Heineken понижи целевия си марж за 2018 г.

Пивоварната компания очаква волатилната пазарна среда да продължи и тази година

Heineken понижи целевия си марж за 2018 г.

Снимка: pixabay.com

Втората по големина пивоварна в света Heineken заяви в понеделник, че оперативният ѝ марж през 2018 г. ще нарасне с по-бавен темп от прогнозираното за периода 2014-7 г. заради волатилната пазарна среда и нейно придобиване в Бразилия, съобщава Ройтерс.

Датската компания, чиято едноименна бира е най-продаваната в Европа, си бе поставила за цел да увеличава оперативния си марж с 40 базисни пункта годишно между 2014 и 2017 г. Сега тя заяви, че очаква маржът ѝ да се вдигне с 25 базисни пункта през 2018 г. През миналата година маржовете са се разширили с едва 14 базисни пункта.

Още по темата

Очакваме средата да продължи да бъде белязана от волатилност и несигурност“, казва главният изпълнителен директор Жан-Франсоа ван Боксмеер в изявлението.

Оперативната печалба преди еднократните ефекти през 2017 г. е достигнала 3,76 млрд. евро след ръст от 6,2% и е в съответствие със средната прогноза в анкета на Ройтерс за 3,75 млрд. евро.

Heineken заяви, че ще изплати дивидент от 1,47 евро на акция за финансовата 2017 година, което е с 9,7% повече спрямо предишното плащане към акционерите.

Производителят на бири като Tiger и Sol и сайдера Strongbow заяви, че продаденият обем бира е нараснал във всички бизнес региони през 2017 г., макар че растежът на европейския пазар е останал почти без промяна.

Представянето в Европа е било повлияно от полските търговци, прилагащи ценови отстъпки, които са продали по-малък обем, както и от по-хладното лято на повечето пазари през второто полугодие.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Творба на Банкси за борбата със замърсяването беше продадена за над 100 000 лири