IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски регулатор стартира нова процедура по разследване срещу Hyundai

Американската администрация по пътната безопасност заяви, че е започнал "инженерен анализ", обхващащ около 3 милиона превозни средства

19:30 | 28.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската Национална администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) задълбочи разследването си относно случаите на възпламеняване на двигатели на някои автомобили на Hyundai Motor Co. и Kia Motors Corp., започнало преди повече от шест години, съобщава Ройтерс. 

Регулаторът по пътната безопасност заяви, че е започнал "инженерен анализ", обхващащ около 3 милиона превозни средства, за да оцени, наред с други неща, ефикасността на сервизната акция, инициирана от двата автомобилни производителя. Агенцията добавя, че има информация за 161 случая, при които е възможно да възникнат пожари поради повреда на двигателя в автомобилите.

Инженерният анализ е следващата стъпка в процеса, който може да доведе до сервизна проверка, въпреки че понякога NHTSA приключва такива случаи без да изисква никакви действия от страна на производителя.

Агенцията започна разследване през 2019 г., обхващащо Kia Optima,  Sorento и Kia Soul, както и Hyundai Sonata и Santa Fe, за да разследва случаи на пожари във въпросните модели.

Hyundai заяви в понеделник, че продължава да сътрудничи напълно в разследването на NHTSA. Kia не предостави коментар по темата.

Двете южнокорейски компании се съгласиха да платят рекордните 210 милиона долара под формата на глоба през миналата година, след като американските регулатори заявиха, че концерните не са успели да проверят всички 1,6 милиона превозни средства за проблеми с двигателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още