IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгений Кънев: Санкциите са част от управленческия стил на Тръмп

Не е възможен пробив в отношенията между САЩ и Китай, твърди икономистът

10:42 | 24.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ще се задълбочи ли кризата между САЩ и Китай, след като двете страни не успяха да постигнат пробив в преговорите от последните два дни във Вашингтон? След като бе обявена първата вълна от санкции и президентът на Китай бе в САЩ, последва ръкостискане и едва ли не отмяна на тези санкции, но те влязоха в сила само седмица по-късно, въпреки срещите. Това каза Евгений Кънев, икономист, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

„Не можем да твърдим, че е възможен въобще пробив, защото излиза, че санкциите са част от стила на управление на Тръмп“.

Икономистът каза, че според повечето наблюдатели има нова реалност, която ще включва дълго продължаваща търговска война с Китай. От друга страна, се готви или поне е обявен пробив в отношенията с Мексико по предефинирането на НАФТА.

„Ако има нещо, което може да се извади като принцип при Тръмп, е неговото поведение. Има нещо много важно - той ненавижда многостранните договорености. Припомням, че откакто той е президент, оттегли Америка от Парижкото споразумение за климата, от Тихоокеанското споразумение за търговия и инвестиции, замрази преговорите с Европа, ядрената сделка с Иран, преревизира НАФТА. Другият му принцип е да отменя всичко, прието от Обама“.

Кънев сподели още, че действията на Тръмп може да бъдат ограничени, когато американската икономика тръгне рязко надолу или борсите започнат да се сриват.

По повод предстоящите избори икономистът каза, че вече има някой гласове, които характеризират идващите избори като „за“ или „против“ импийчмънт на Тръмп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Иван Митев
преди 5 години
Същественият причинител за сегашните проблеми в САЩ е работата на Федералния резерв на САЩ без защита срещу щетите от липсата на пълна икономическа стойност на долара.Запазването на държавната грешка подсигурява нови щети за САЩ. При запазването на допусканата държавна грешка, за да отложи настъпващия стопански крах управлението на САЩ прилага нови мита. Възможностите за САЩ са: Първа: При запазването на неправилната дейност на Федералния резерв на САЩ щетите за САЩ се увеличават.Втора: Със защита срещу щетите от липсата на пълна икономическа стойност на долара е прекратен водещият причинител за сегашните щети в САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още