IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар

Според президента проектът на демократите за борба с климатичните промени Green New Deal „ще унищожи изцяло американската икономика“

09:10 | 03.03.19 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Американският президент по време на изявата си. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският президент по време на изявата си. Снимка: Ройтерс

Социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на президентския пост през 2020 г. Тази увереност изрази американският президент Доналд Тръмп по време на реч на голяма годишна среща на консерваторите, съобщава AFP, цитирана от БТА.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и аплодисменти на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

„Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата... Съединените щати никога няма да бъдат социалистическа страна“, заяви президентът. „Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар", каза Тръмп и изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Според него „Зеленият нов курс” (Green New Deal), проект на демократите за борба с климатичните промени, „ще унищожи изцяло американската икономика“. „Това просто е най-лудият план“, който някога е бил предлаган, добави Тръмп.

Той каза, че предложенията на кандидати за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо здравеопазване ще доведат до „колосално повишаване на данъците“.

Президентът защити постиженията си до момента, изтъквайки доброто състояние на американската икономика, наложените на Китай мита и припомни, че е напът да получи финансиране за своята „стена“ по границата с Мексико.

Обръщението му, продължило над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г.

Той обаче не засегна нито един път една от най-горещите теми в САЩ от тази седмица, а именно изслушването в Конгреса на неговия бивш адвокат и довереник Майкъл Коен, който го нарече в сряда „лъжец“, „измамник“ и „расист“. За другото голямо събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, той я определи като „много продуктивна“.

„От време на време трябва да се ходи“, а не да се тича, каза той, коментирайки защо преговорите са приключили преждевременно, без обща декларация. Предложението на Ким „не ми изглеждаше приемливо“, каза президентът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
Valentin13
преди 5 години
американската мечта, накратко е - милиони европейци се преселват от другата страна на океана, където няма никакви градове, пътища и други европейски неща. фаст - форуард - за 200 години това става на-мощната икономически, политически и във военно отношение страна. фул стоп
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 1
Valentin13
преди 5 години
ха-ха-ха смях отрано сутринта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 2
Bull-bb
преди 5 години
Щеше да е трагедия ако беше спечелила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 9
majnata
преди 5 години
"американската мечта " е чевейчето на куката за шарани ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 11
tisia
преди 5 години
....мечтаха си за Сирия, после си помечтаха за Венецуела, но уви не се сбъдва тази пуста американска мечта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 10
majnata
преди 5 години
Той социализмът щеше да е вече факт , ако Клинтъница беше президент...както е факт в Европа . Глобализмът се базира на социализъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 7
Sakamano
преди 5 години
САЩ е страна на политическите крайности и залитайки от едната в другата, политиката на Тръмп като нищо може да им докара социализма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
zelka007
преди 5 години
мдааа ... Александрия Окасио-Кортес мъти водата здраво , а ? или я избистря , да съм по точен образно :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още