IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Activision отлага премиерите на две ключови игри

Новината, както и отчетът на компанията, понижиха стойността на акциите на Blizzard

18:44 | 03.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Цената на акциите на разработчика на игри Activision Blizzard се понижи по време на следборсовата търговия, след като компанията заяви, че отлага премиерите на две от заглавията си. Освен това отчете тримесечна печалба и даде прогноза за празничния сезон, които не отговориха на очакванията на Wall Street, пише Wall Street Journal.

Продължение на хита от 2016 г. “Overwatch” и новата „Diablo” ще излязат по-късно от предварително планираното, разкри компанията, а като причина за това посочи скорошните промени в ръководството на звеното, което ги създава. Част от тези промени бяха направени скоро след като срещу компанията беше заведено дело от калифорнийски регулатор, който я обвинява в полова дискриминация и тормоз.

„Стана ясно, че част от съдържанието на Blizzard, планирано за следващата година, ще спечели от предоставянето на повече време за разработка, за да достигне пълния си потенциал“, коментира президентът и главен оперативен директор Даниел Алегре.

По време на следборсовата търговия цената на книжата на Activision се понижи с близо 10%.

Activision заяви, че нетните ѝ резервации са нараснали с 6% през третото тримесечие до 1,88 млрд. долара, а нетната печалба – с 6% до 639 млн. долара. Месечно активните потребители са 390 млн., което е под общата бройка от 408 млн. през юни и са без изменение спрямо година по-рано.

За текущото тримесечие, което включва премиерата на най-новото издание на най-известната игра на Activision – “Call of Duty”, компанията прогнозира, че нетните ѝ резервации ще спаднат с 4,5% спрямо година по-рано до 2,78 млрд. долара. Анализатори, анкетирани от FactSet, очакват 2,92 млрд. долара. Годишните нетни резервации според Activision Blizzard ще са в размер на 8,65 млрд. долара, отново под прогнозата на анализаторите за 8,79 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още