IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големият печеливш от епидемията - мобилните игри

Милиони китайци стоят у дома заради карантината и търсят начини за развлечение

21:09 | 04.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Justin Chin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Милиони китайци стоят по домовете си заради опасенията за епидемията от коронавирус и се обръщат към мобилните игри, за да не скучаят, предава Ройтерс.

Глобалните сваляния на мобилни игри са скочили с 39% през февруари, а това се дължи в най-голяма степен на Китай, посочва компанията за анализи на приложения, Sensor Tower.

Магазинът за приложения на Apple - App Store, в Китай е записал 62% повишение на свалените игри. Пъзели като "Brain Out" и бойното предложение на Tencent "Honor of Kings" са сред най-предпочитаните в азиатската страна, сочи информация на App Annie.

Играчите са отделили повече време и на "Game for Peace" на Tencent. "Lineage 2" пък оглави класациите за потребителски разходи в Южна Корея.

Коронавирусът, който започна да се разпространява от централния китайски град Ухан в края на миналата година, се пренесе по света и взе над 3000 жертви в глобален мащаб, като най-голямата част от тях са в Китай.

"Геймингът е един от най-печелившите, предвид времето прекарано под карантина", коментира анализаторът на Stephens Джеф Коен.

Той очаква издателят на игри Activision Blizzard да спечели от тази тенденция. В първите три седмици на февруари средните седмични сваляния на приложения са скочили с 80 на сто, в сравнение със средните седмични сваляния за цялата 2019 г., посочват от App Annie.

Като цяло свалянията на мобилни игри са достигнали 4 млрд. в световен мащаб, от 2, 9 млрд. година по-рано. В Азия скокът е с 46% до 1,6 млрд. през февруари според Sensor Tower.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още