IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните цени бележат лек спад на фона на ръста на запасите в САЩ*

Предстоящата среща на страните от ОПЕК и оптимизмът около търговските преговори между САЩ и Китай дават увереност на трейдърите

10:16 | 27.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Цените на петрола започват деня с лек спад, след като доклад на Американския петролен институт показа изненадващо нарастване на петролните запаси в САЩ. Въпреки това надеждите около подписването на търговско споразумение между САЩ и Китай все още поддържат цените високи, предава CNBC.

Цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 8 цента, или с 0,12%, до ниво от 64,19 долара за барел. От своя страна, фючърсите върху американският лек суров петрол WTI поевтиняват с 8 цента до 58,33 долара за барел.

Данните на Американският петролен институт (АПИ) показаха, че запасите в САЩ са се повишили с 3,6 милиона барела през седмицата, приключила на 22 ноември, до 449,6 милиона барела , в сравнение с очакванията на анализаторите за спад от 418 000 барела.

В 17:30 ч. българско време се очаква да излязат и данните на Администрацията за енергийна информация (АЕИ) за състоянието на запасите от суров петрол в САЩ през изминалата седмица. Ако числата на АЕИ са подобни на тези на AПИ, това ще бележи петата поредна седмица на натрупване на запасите.

Все пак оптимизмът по отношение на световната търговия, заедно с очакванията за удължаване на срока за ограничаването на доставките от страна на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и техните сътрудниците поддържат цените на петрола високи.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че САЩ и Китай се намират много близо до постигане на споразумение, след като преговарящите на двете страни проведоха няколко телефонни разговора и се съгласиха да продължат да работят по оставащите спорни въпроси.

От друга страна, официалните среши на групата ОПЕК + ще започнат в началото на декември във Виена, където трябва да бъде обсъдено продължаването на споразумението за съкращаване на производството.

Очаква се групата да обяви окончателно бъдещата си политика по отношение на доставките, като анализаторите прогнозират страните от ОПЕК+ да удължат срока на съществуващото между тях споразумение поне до юни месец.

На стоковите пазари цената на златото бележи спад от 0,08% до ниво от 1459,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:42 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още