IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орбан не успя да прокара законовите промени за ограничаване на мигрантските квоти

За одобряването на поправките в Конституцията не стигнаха два гласа в парламента на Унгария

12:42 | 08.11.16 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Премиерът на Унгария Виктор Орбан. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Премиерът на Унгария Виктор Орбан. Снимка: Ройтерс

Парламентът на Унгария отхвърли плановете на премиера Виктор Орбан за налагане на забрана за презаселването на бежанци съгласно квотите на Европейския съюз (ЕС), предава Ройтерс.

Предложените от Орбан промени в Конституцията на страната получи одобрението на 131 депутати в 199-местния парламент. За да бъдат приети обаче е необходимо одобрението на две трети от депутатите, т.е. на Орбан не му достигнаха 2 гласа.

Партиите от опозицията бойкотираха вота.

Премиерът на страната коментира, че промените в Конституцията са необходими, за да се удовлетворят унгарците, които на референдума през октомври поискаха квотите на ЕС за преразпределяне на мигранти да отпаднат.

Избирателната активност на референдума беше недостатъчна, за да направи резултата от него задължителен, припомня информационната агенция.

Предложенията за промени в Конституцията на Унгария са поредните усилия на Виктор Орбан да ограничи имиграцията в страната.

Дори и антиимигрантската партия в Унгария Jobbik не подкрепи промените в основния закон. Политическата сила поиска от премиера да прекрати действието на схемата, която позволява даването на разрешение за постоянно пребиваване срещу инвестиции, за да подкрепи поправките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 37 rate down comment 2
Jorkata
преди 7 години
Явно не само у нас има национални предатели...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още