IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БЕХ започва срещи с инвеститори за облигационната емисия за НЕК*

Упълномощени за провеждането на разговори са J.P. Morgan и Banca IMI

18:18 | 14.07.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БЕХ започва срещи с инвеститори за облигационната емисия за НЕК*

Българският енергиен холдинг (БЕХ) започва срещи с инвеститори по повод готвената облигационна емисия. С нея държавният холдинг ще покрие мостовото финансиране на заема за Националната електрическа компания (НЕК), предназначен за разплащане с т.нар. "американски" централи в Маришкия басейн - КонтурГлобал и AES Гълъбово. 

В съобщението на БЕХ е записано, че упълномощени за провеждане на разговорите с потенциалните инвеститори в ценни книжа с фиксирана доходоност във Великобритания и континентална Европа са J.P. Morgan и Banca IMI. Срещите започват от 18 юли. 

БЕХ е най-голямото дружество в България по активи и е 100% собственост на българската държава. Активите на БЕХ са от стратегическо значение за икономиката на България и включват повечето най-големи съоръжения за производство на електрическа енергия в България, както и електропреносната и газопреносната мрежа.

Очаква се предлагане на Reg S средносрочни инструменти, в зависимост от пазарните условия, като се очаква на инструментите да бъде присъден рейтинг (Р) Ba2 от Moody’s и BB- от Fitch. Прилага се стабилизиране FCA / ICMA.

В съобщението на БЕХ не е посочен размерът на облигационната емисия, но преди месец от компанията посочиха, че ще се опитат да намерят 535 млн. евро, какъвто е размерът на мостовото финансиране

*Не е за разпространение, пряко или непряко, в или в рамките на Съединените щати, Канада, Австралия, Япония или друга юрисдикция, където това би било незаконно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Diddy
преди 7 години
НЕК да емитира облигации и за строителството на АЕЦ Белене
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
scott
преди 7 години
гледай бдж и мисли.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Hahoto
преди 7 години
Ba2 рейтинг от Мудис и ББ на Фитч, означава, че не е за инвеститори, а за спекуланти! Значи един път теглим заем от 3 банки, за да погасим задълженията на американските централи, втори път пускаме треторазрядни облигации, за да погасим заема към 3-те банки. Що не пуснаха направо облигациите?А след облигациите ?... Тесла с цената на тока! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още