IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС ще обсъжда в понеделник координирането на антитерористичните действия

В момента заседава оперативният щаб по сигурност и миграция в МВР

11:47 | 14.11.15 г.
<p>
	Разследващите органи във Франция работят на едно от местата в Париж, където беше осъществен терористичен атентат. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Разследващите органи във Франция работят на едно от местата в Париж, където беше осъществен терористичен атентат. Снимка: Ройтерс

В понеделник министрите на външните работи на Европейския съюз (ЕС) ще обсъждат въпроса за координирането на антитерористичните действия заради атентатите в Париж от тази нощ, съобщава Съветът на ЕС.

В Елисейския дворец в столицата на Франция започна извънредно заседание на френския Съвет за отбрана под председателството на президента Франсоа Оланд. Оланд отмени пътуването си до Турция за предстоящото заседание на Г-20, като вместо него замина външният министър Лоран Фабиюс, съобщава Ройтерс.

Очаква се терористичните атаки в Париж да повлияят и върху разговорите за Сирия, които ще се състоят във Виена.

В още няколко държави в Европа, сред които Великобритания, Чехия и други, се провеждат извънредни заседания на националните съвети за сигурност и действия при кризи. Силите за сигурност повишиха степента на охраната на ключови обекти.

В българското Министерство на вътрешните работи (МВР) също заседава оперативният щаб по сигурност и миграция, съобщават от пресцентъра на ведомството.

В заседанието участват министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова, на отбраната Николай Ненчев, на здравеопазването Петър Москов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, премиерът Бойко Борисов, председателите на НРС и ДАНС.

След заседанието се очакват и изявления за медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още