IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси затвориха в различни посоки

Компаниите от секторите транспорт, туризъм и банки бяха във фокуса на инвеститорите

19:30 | 25.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Водещите индекси на борсите в Европа изтриха натрупаните печалби, за да затворят в различни посоки, пише CNBC.

Лондонският индекс FTSE 100 се понижи с 0,3% до 6 710,13 пункта. В Германия DAX 30 се увеличи с 0,5% до 10 198,24 пункта. Френският бенчмарк САС 40 е нагоре с 0,16% до 4 388 пункта. Водещият испански индекс IBEX 35 отчете спад от 0,28% до 8 575,70 пункта.

В Германия бизнес климатът в индустрията и търговията отчита през юли по-слаб спад, отколкото се очакваше, сочи проучването на мюнхенския Институт за икономически изследвания (Ifo).

На корпоративния фронт акциите на Tullow Oil и Randgold Resources се оказаха с най-голям ценови спад днес, като акциите им поевтиняха с 5% и 3%, съответно.

Пазарната капитализация на британския букмейкър William Hill скочи с 11%, след като групата за онлайн залагания 888 Holdings и операторът на казина Rank Group ще отправят съвместна оферта за компанията.

В крайна сметка акциите на Ericsson поскъпнаха с 1,5% на фона на новините, че главният изпълнителен директор Ханс Вестберг се оттегли. Първоначалният ръст бе от 5 на сто.

Акциите на Ryanair поскъпнаха с 6,3%. Ирландската авиокомпания обяви 4% ръст на нетната печалба за второто тримесечие. Според компанията Brexit може да притисне тарифите до края на 2017 г., но авиокомпанията запази прогнозата си за финансовите резултати през тази година.

Новините са в контраст с по-песимистичните перспективи пред конкурентите на Ryanair. Транспортният сектор и туризмът са под натиск на фона на нападенията в Европа и продължаващите неизвестни от Brexit. Миналата седмица easyJet обяви, че поради тези причини не може да оповести прогнози за резултатите си.

Книжата на Air France-KLM изтриха 2,3% от цената си, след като синдикатите обявиха, че не се отказват да стачкуват тази седмица.

Швейцарската частна банка Julius Baer обяви 4% ръст на активите под управление през първото полугодие. Новината изпрати компанията на върха на водещия индекс SMI.

Пазарната капитализация на Philips нарасна с 2,1%, след като обяви по-висока печалба на годишна база.

Банките в Европа и в частност – в Италия, остават във фокуса на инвеститорите. През уикенда финансовият министър Пиер Карло Падоан коментира, че италианските банки не се нуждаят от спасяване, с което разсея страховете преди ключовите стрес тестове на Европейската централна банка.

Книжата на Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS) се сринаха с 8%, след като Il Sole 24 Ore съобщи, че банката се подготвя да набере между 3 млрд. и 4 млрд .евро, но и че може да се нуждае от допълнителни 2 млрд. евро, за да задоволи ЕЦБ.

Търговията в Европа до обяд коментира Юън Потс от Bloomberg London пред Bloomberg TV Bulgaria

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още