IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Нинова: БСП е готова за предсрочни избори

Няма да допусна България да се превърне в бежански лагер, ще се боря срещу корупцията и за съдебна реформа, каза кандидатът на левите Румен Радев

23:00 | 06.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Пресконференцията на БСП. <em>Снимка</em>: <em>Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Пресконференцията на БСП. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ако се стигне до предсрочни избори, БСП е готова и тръгваме със самочувствие към тях, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Международния пресцентър в НДК. Предварителните резултати сочат победа за кандидата, издигнат от БСП.

"Мечтата ми не е да стана министър председател", каза още тя и допълни, че целта й е промяната на България.

Левият лидер посочи, че фокусът им в момента е към втория тур на президентския вот. Решението за оставка на правителството е на премиера Бойко Борисов, а лявата партия е готова да се изправи на предсрочни парламентарни избори, стана ясно от думите й. 

Нинова обаче отказа категорично да заяви, че БСП ще поиска оставката на Бойко Борисов, заради изборната загуба. Тя допълни още, че обединението вляво не се е състояло, но има надежда, че това може да се случи.

Българите казаха "не" на апатията и гласуваха за промяната, каза от своя страна кандидатът Румен Радев в своето изказване. Той посочи, че резултатите от гласуването на референдума също показват, че българските граждани излизат от летаргията.

Радев призова за пълна мобилизация на хората, които искат промяна, по-добре работещи институция и икономика и по-добър живот, съдебна реформа и "задушаване" на корупцията и монополите.

"Тези цели налагат визия,лидерство и отговорност", каза още Радев и допълни, че вярва в успеха на втория тур. Според него това ще бъде успех за всички българи,които "милеят за родината".

Няма да допусна България да бъде превърната в бежански лагер, категоричен беше кандидатът за президент на журналистически въпрос. Той посочи, че мерките за това е по-добър контрол на границата и пресичане на нелегалната имиграция, както и подписване на споразумения за реадмисия с държави като Афганистан и Ирак, откъдето идват повечето бежанци у нас.

Той беше категоричен, че корупцията може да наруши националната сигурност и затова ще работи за прозрачно управление на страната, както и за създаването на електронно правителство. Радев посочи, че като президент ще има силен екип, с който ще работят за независима съдебна система.

Румен Радев посочи, че оставка на правителството би имало сериозно влияние върху втория тур на изборите и допълни, че това би довело до несигурност в страната. Той посочи още, че резултатите от референдума е сериозен индикатор за нагласите в обществото към политическия модел и политическата власт трябва да се съобрази с него.

Левият кандидат посочи, че би работил с всяко легитимно избрано правителство и ще подкрепи действията им в интерес на България. Той посочи още, че ще предложи в администрацията на Президентството да работят експерти с различна политическа ориентация.

"Тази вечер започна промяната", каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя благодари на гласуващите в изборите за президент и в националния референдум и за позитивната кампания, организирана от БСП.

До днес БСП не е водила преговори за разговори за подкрепа от други партии и това ще се запази, категорична беше Нинова. Тя посочи, че ще очаква подкрепата на българските граждани, които искат промяната и президент "родолюбец".

Радев ще налага вето на закони, които толерират картели и монополи и ще свиква заседание на Съвета за национална сигурност по важни за страната въпроси, смята Корнелия Нинова.

Зад кандидатурата на Радев се обединиха над 100 организации с различни политически виждания, припомни Елена Йончева, която е член на инициативния комитет, издигнал генерала. Тя посочи, че Радев ще бъде обединител на нацията.

Изборните резултати можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още