IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси завършиха на зелено след добри данни от САЩ

Пазарните настроения на Стария континент бяха разнопосочни, като през целия ден преобладаваше негативизъм

19:18 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските борси завършиха на зелено след добри данни от САЩ

Настроенията на европейските инвеститори останаха разнопосочни днес, което не успя да даде категорична посока на борсовите индекси в региона. Все пак в края на сесията дойдоха добри новини от САЩ, които дадоха позитивен импулс и регионалният индекс успя да постигне повишение.

Регионалният борсов индекс Stoxx Europe 600 се повиши с 0,04 на сто до 262,17 пункта в днешната сесия. Това се случи благодарение на данните за сектора на услугите в САЩ, които излязоха по-силни от очакваното и предизвикаха оптимизъм, пише marketwatch.

„Пазарите са плитки и инвеститорите се вглеждат във фундаментални проблеми като това, колко солидно е възстановяването”, смята Майк Ланхоф от Brewin Dolphin.

На зелено днес приключи сесията за немския индекс DAX, който напредна с 0,4 на сто до 6 331 пункта. Акциите на Adidas приключиха с ръст от 0,9 на сто след силния отчет за второто тримесечие, който показа 126 млн. еври печалба за компанията.

С повишение се отчете и френският индекс САС 40, който добави 0,35 на сто до 3 761 пункта. Фокусът на инвеститорите в страната се насочи към финансовия сектор, където Societe Generale отчете утрояване на печалбата си.

На обратния полюс остана борсата в Лондон, като FTSE 100 се понижи с 0,2 на сто до 5 386 пункта, воден от представителите на сектора на търговията на дребно. Акциите на Next пропаднаха с цели 7,8 на сто днес заради негативни очаквания на мениджмънта на компанията.

Книжата на Standard Chartered пък се срутиха с 5 на сто след отчета на банката, макар в него да бе записан ръст на печалбата от 11 на сто. Акциите на Lloyds Banking Group пък се повишиха с 3,5 на сто след отчета, предаден днес.

Акциите на италианския банков гигант UniCredit поевтиняха с 2,75 на сто след спада на печалбата от 70 на сто, докато книжата на Swatch поскъпнаха с 5,1 на сто заради силния отчет запървото полугодие.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още