IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Корадо расте с 58% на годишна база през деветмесечието

Само през третото тримесечие производителят на радиатори е спечелил почти колкото през първите шест месеца от годината

13:43 | 28.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em style="text-align: justify;">Снимка: Корадо-България АД</em></p>

Снимка: Корадо-България АД

Корадо АД приключи септември с 58% годишен ръст на печалбата от началото на година, показва отчетът на дружеството за деветмесечието.

От януари до края на септември българският производител на радиатори е спечели 2,947 млн. лв. в сравнение с печалбата от 1,866 млн. лв. година по-рано.

Само през третото тримесечие дружеството реализира печалба от 1,445 млн.лв, което е почти колкото цялата спечелена сума през първата половина от годината в размер на 1,5 млн.лв., показват изчисленията на Investor.bg.

Освен това от цифрите става ясно, че печалбата през третото тримесечие на тази година е по-висока от печалбата в размер на 1,01 млн. лв. през същия период на 2015 г. 

Приходите на компанията нарастват с 15% до 23,356 млн. лв. към края на септември в сравнение с приходите в размер на 20,238 през същия период на миналата година.

Това до този момент надминава прогнозите, които анализатори на Първа финансова брокерска къща (ПФБК) направиха пред Investor.bg. за резултатите на дружеството през третото тримесечие.

Преди седмица анализаторът на ПФБК Стойко Радиев изрази очаквания приходите за 3-то тримесечие на 2016 г. на Корадо да продължат да растат с приблизителен ръст от 10% на годишна и 16% на тримесечна база.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
През третото тримесечие на 2016 г. в дружеството са произведени 123 672 броя панелни радиатори за водно отопление, което е с 4,5% повече спрямо същия период на миналата година.

От компанията посочват, че и през третото тримесечие основни търговски партньори на дружеството са компании на европейския пазар.

Между юли и септември Корадо отчита повишение на продажбите с около 46% в страни от ЕС спрямо същия период на предходната 2015 г.  и позитивно развитие на общите продажби от 24%.

Продажбите на територията на страната са в размер на 4 635 броя, което е около 3% от общите продажби.

В доклада за дейността ръководството си е поставило следните основни цели, които да бъдат постигнати през 2016 г. - запазване на производството в условията на продължаваща стагнация на пазара, търсене на нови партньори за повишаване на продажбите на българския пазар, запазване на дела в търговията с отоплителни тела на българския пазар и др.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още