IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Canon придоби китайския стартъп Kite

Японската фирма за потребителска електроника се опитва да откликне на новите изисквания на потребителите

12:07 | 29.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската фирма за потребителска електроника Canon придобива китайския стартъп Kite – компания, която помага на хората да поръчват фотоалбуми, чаши и аксесоари за телефони, украсени със снимки от техните смартфони, пише Bloomberg.

80-годишната Canon, която е позната предимно със своите принтери и камери, се бори да остане адекватна на потребителските желания, докато заснемането на снимки се пренасочва от камерите към смартфоните. Приходите на компанията от камери се свиха до 667,5 млрд. йени (6 млрд. долара) миналата година от 970,3 млрд. йени през 2013 г.

Днес 90% от всички лични снимки се правят с мобилни устройства, коментира Алберто Спинели, старши директор дигитални услуги на Canon Europe.

“Опитваме се да отговорим на въпроса как да развием нашия бизнес и да станем по-адекватни на новите публики“, посочва той. Canon започна да предлага дигитални услуги преди две години и половина, като част от това решение.

Придобиването на Kite следва друга покупка на Canon. През април 2015 г. тя купи Lifecake, базирана в Лондон компания, която има услуга за споделяне на снимки, насочена към семейства. Спинели твърди, че Canon ще обмисли бъдещи придобивания, докато се опитва да насърчи предложенията си в сферата на дигиталните услуги. Условията на сделката с Kite не са разкрити.

Kite, която е основана през 2013 г. в Лондон, представлява софтуер, който позволява на потребителите да правят снимки от смартфоните си и да ги принтират на персонализирани физически продукти.

Технологията на Kite се ползва от повече от 500 технологични фирми, включително от услугите за споделяне на снимки PicCollage и Enlight, като е инсталирана на повече от 200 млн. мобилни устройства, разкри съоснователят ѝ и главен изпълнителен директор Чарли Карпентър.

Canon и Kite са отказали да разкрият финансовите параметри на придобиването. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още