IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google търси сътрудничество в автомобилния сектор

Компанията обяви пред вече утвърдени играчи, че вижда в тях потенциални партньори

10:40 | 13.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Alphabet, компанията майка на Google, иска да сключи повече партньорства с вече утвърдени производители на автомобили и доставчици на части за тях през тази година. Ходът има за цел да даде тласък на бизнеса със самоуправляващи се автомобили на Google, предава Ройтерс.

Джон Крафчик, новоназначеният президент на проекта на Google за автономни коли, обаче не споменава нито един от тези потенциални партньори. Въпреки това по време на пресконференция на автомобилно изложение в Детройт посочи пред цяла зала, пълна с директори от автомобилната индустрия, че се надява да работи с голяма част от тях.

Преди представители на Google са посочвали, че компанията не иска да изгражда сама превозни средства, а по-скоро да бъде доставчик на софтуер и картографски услуги, които да позволяват безопасното придвижване на колите по улиците, когато има трафик, както и по магистрали.

Google работи с доставчици от автомобилната индустрия по създаването на малък прототип на самоуправляваща се кола, която беше показана на изложението в Детройт.

Повечето производители на автомобили, включително General Motors, Tesla Motors, Daimler и Nissan Motor, полагат усилия да пуснат автономни коли на пътя при определени условия, като това шофьорът да се включи в управлението при по-сложни ситуации, като шофирането в града.

От друга страна, Google обяви, че създава и собствено подразделение за виртуална реалност. Клей Бейвър, директорът на продуктовия екип, ще управлява новото звено, пише Re/code, позовавайки се на източници, позовали анонимност.

Бейвър е отговорен за част от ключовите проекти на Google, включително Gmail, Drive и Google Docs. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още