IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Fitch понижи кредитния рейтинг на Volkswagen

Кредитната агенция последва примерите на другите две агенции - Moody's и Standard and Poor's

20:41 | 09.11.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Международната рейтингова агенция Fitch днес понижи кредитния рейтинг на германския автомобилостроител Volkswagen, който призна за две измами в областта на екологичните норми, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Оценката по дългосрочния дълг на компанията, която досега бе на равнище "А", е намалена с двете степени до "BBB+". Перспективата остава отрицателна, което означава, че в краткосрочен план може да има ново понижение, посочва агенцията в комюнике.

Това понижение отразява проблемите на управлението и на вътрешния контрол, които бяха извадени наяве от скандала с монтирането на софтуер, способен да манипулира данните за замърсяването от двигателите на 11 милиона превозни средства, аргументира се рейтинговата агенция.

Fitch последва примера на другите две агенции - Moody's и Standard and Poor's, които свалиха рейтинга на концерна съответно миналата сряда и в средата на октомври.

Екоактивисти от Greenpeace днес протестираха пред главния вход на централата на Фолксваген във Волфсбург с плакати с надпис "Проблемът" ("Das Problem") - игра на думи с логото на автомобилпроизводителя "Автомобилът" ("Das Auto"), информира Асошиейтед прес.

Всичко за кризата във Volkswagen - четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 1
Bones57
преди 8 години
Ахъм...с всичкото ГМО дето плюскаме, тоновете лекарства дето ни бутат за щяло и нещяло и ТОНОВЕТЕ пестициди и химия дето се изливат в селското стопанство и промишлеността, ТОЧНО чудовищно мръсните двигатели на швабите са ни проблема. Нищо. че тъпите американци карат джипове като петролни танкера и серааат безумно повече вредни емисии. Ама овцете как блеят само. Проблеееемен....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
"Fitch последва примера на другите две агенции - Moody's и Standard and Poor's, които свалиха рейтинга на концерна съответно миналата сряда и в средата на октомври." Правилно...който слушка - папка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още