IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обновяват с 200 хил. лева Античния театър в Пловдив

Средствата за ремонта ще бъдат разпределени почти по равно между държавния бюджет и програма "Красива България"

13:36 | 21.06.11 г.
<p>
	Части от сцената на Античния театър са видимо &quot;компроментирани&quot;. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Части от сцената на Античния театър са видимо "компроментирани". Снимка: Investor.bg

200 хил. лева ще бъдат заделени за ремонт на перлата в короната на Пловдив – Античният театър. Това съобщи днес управителят на област Пловдив инж. Иван Тотев.

От програма "Красива България" за Античния театър са отредени 95 хиляди лева. Останалите средства са съфинансиране от държавния бюджет.

Предвижда се с тези средства  да бъде ремонтиран северният подход към театъра, с което влизането на зрителите в театъра ще се осъществява през този вход – така както е било преди 2000 години.

С осигурените средства ще бъдат ремонтирани също така осветлението, ще се подменят „компрометираните” части от сцената, които са ставали причина за спъване на не един и двама изпълнители, ще се подмени електрическата инсталация и ще се изградят санитарни възли.

Предвижда се строително-монтажните работи да започнат от 5 юли. Изпълнител е фирма „Реставрация” при Министерството на културата.

Според плановете ремонтът на Античния театър трябва да приключи през септември 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още