IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 2,9 млн. лв. европейски пари Пловдив обновява седем градски парка

В два от тях ще бъдат изградени площадки за сватби на открито

16:06 | 04.07.11 г. 1
С 2,9 млн. лв. европейски пари Пловдив обновява седем градски парка

Седем занемарени или в окаяно състояние паркове в Пловдив ще бъдат изцяло обновени благодарение на спечеления от Общината проект по оперативна програма „Регионално развитие”. Европейската субсидия е в размер от близо 2,9 млн. лева. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от републиканския бюджет.

Работата по парковете стартира от тази седмица, за реализацията му са ангажирани три фирми и трябва да приключи до края на август, съобщи ресорният заместник-кмет по евроинтеграция  и социални дейности Георги Търновалийски. 

Във всичките седем обекта се предвижда изграждане на нови и възстановяване на съществуващи алеи и тротоарни зони. Ще бъде монтирано енергоспестяващо алейно и парково осветление, по всички изисквания на европейските стандарти във всеки парк ще има голяма детска площадка, ще бъде подобрен достъпът за хора със специфични нужди. Ще се засадят и нови дървета, храсти и цветя. Всички паркове ще бъдат оградени.

Любопитна подробност е, че два от парковете, превърнати сега в незаконни сметища, са в две от циганските махали в града. Освен че те също ще бъдат изцяло обновени, проектът предвижда изграждането на специални площадки, на които ромите да правят сватби по своите обичаи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mikewolf
преди 12 години
"Любопитна подробност е, че два от парковете, превърнати сега в незаконни сметища, са в две от *** махали в града." Че те в Пловдив са само две *** махали. Столипиново и Шекер махала. :) А парковете май са по малко и от седем. Защо ли вече изпитвам алергия към новини, които започват със "ЩЕ"?! Май защото "Ще направим ..." се превръща "Не е направено.."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още