IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансферът на данни в интернет расте главоломно

Само за 1 година обемът е по-голям, отколкото от началото на световната мрежа

12:03 | 22.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Трансферът на данни в интернет расте главоломно

Трансферът на данни в интернет расте главоломно, пише mashable.com. На конференцията Web 2.0 в Сан Франциско беше обявено, че само за 2010 г. е регистриран по-голям обмен на информация в сравнение с целия трансфер през всички години от създаването на уеб мрежата насам.

Към момента с интернет са свързани над 4 млрд. устройства по света, но очакванията са броят им да се увеличи до 15 млрд. през 2015 г. и 50 млрд. през 2020 г.

Този ръст ще изправи много сървъри и компютри пред сериозно изпитание, коментират експерти. В това число тези, поддържащи 48 часа видео записи, качвани всяка минута в YouTube, както и тези, осигуряващи 200 милиона туитър съобщения на ден и 7,5 милиарда снимки, качвани във Facebook всеки месец.

За поддръжката на този поток от данни, водещите компютърни компании ще трябва да намерят начин да направят хардуера за Интернет по-евтин и по-лесен за ползване. 

Още новини от света на технологиите четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още