IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събраха 625 хил. лв. от глоби на чуждестранни превозвачи

Общият брой проверени МПС с чуждестранна регистрация е близо 11 000

17:59 | 03.02.11 г.
Събраха 625 хил. лв. от глоби на чуждестранни превозвачи

Общо 625 хил. лв. от глоби на чуждестранни превозвачи събра ИА „Автомобилна администрация” през последните два месеца и половина, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Общият брой проверени МПС с чуждестранна регистрация за този период е близо 11 хил., като инспекторите са следили за спазване на разрешителния режим и времето за управление и почивка. Най-много нарушения са извършени от водачи с турска регистрация – близо 280, след тях са тези от Румъния – около 70, Унгария – 16 и Гърция – 8. Инспекторите са издали близо 550 акта и наказателни постановления, както и 130 принудителни административни мерки - спиране от движение или отнемане на свидетелството за правоуправление.

За същия период инспекторите на Автомобилна администрация са проверили 11 хил. моторни превозни средства, извършващи превози за собствена сметка и са съставили 900 акта. Следва издаването на наказателни постановления и изпращането им в НАП за принудително събиране на глобите.

Най-често срещаните нарушения при тези превози са: липса на трудов договор на водача, липса на документ, удостоверяващ собствеността на товара, че пътниците са служители на фирмата, че ППС и товара не са собственост на една и съща фирма или пътниците не са служители на фирмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още