IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

57 пътнически влака спряха при едночасовата стачка на железничарите

Ако утре има ефективни стачни действия, 189 пътнически влака може да останат на гарите

15:19 | 10.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
57 пътнически влака спряха при едночасовата стачка на железничарите

57 пътнически влака спряха за час при днешната предупредителна стачка на железничарите, съобщиха за Investor.bg от Български държавни железници (БДЖ).

Служителите на железниците преустановиха работа от 10 до 11 часа и по информация на синдикатите реално не са работили големи жп възли и гари като Бургас, Стара Загора, Плевен, Горна Оряховица, Варна, Шумен, Дъбово, София Централна гара, Ямбол, Перник и други.

Влаковете, които трябваше да потеглят от различни гари в страната в 10 ч., останаха на място, а тези, които бяха в движение, спряха на гарите по пътя, съобщиха от КНСБ.

Железничарите са недоволни от масовите съкращения, заложени като условия, за да получи секторът заем от Световната банка.

Ако утре стачните действия продължат, е възможно през целия ден общо 189 пътнически влака да останат на гарите, освен ако междувременно не бъде постигнато споразумение между ръководството на БДЖ и синдикатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още