IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитна компания има общ офис с един от кандидатите за "Товарни превози"

Зад “Дует реълуей България", купила документация за приватизацията на превозите, стои британският фонд Duet Group

15:51 | 13.07.12 г.
Кредитна компания има общ офис с един от кандидатите за "Товарни превози"

Един от потенциалните кандидати за приватизацията на БДЖ „Товарни превози“ “Дует реълуей България", дъщерно дружество на „Дует Реълуейс Лимитед“, чието седалище е в Кипър, има общ управител и споделя общ офис с кредитната компания Маршал кредит груп (Marshall Credit Group).

Това установи Investor.bg при опита са да разбере инвестиционните намерения на поредния кандидат за раздържавяването на жп товарните превози, купило документация за участието в конкурса. На въпроса на Investor.bg дали кредитната компания също има отношение към приватизацията, управителят Даниел Василев Дамянов отрече всякаква връзка между двете дружества.

Справка в Търговския регистър показа, че „Дует реълуей България"  е регистрирана на 3 юли, само два дни преди да изтече срокът за купуване на тръжни документи за участие в приватизационния процес.

Едноличен собственик на „Дует реълуей България" е дружеството „Дует Реълуейс Лимитед“, чието седалище е в Кипър. Британският инвестиционен фонд Duet Group притежава 100% от кипърския собственик, съобщи пред Investor.bg Даниел Дамянов.

Освен „Дует реълуей България още 5 кандидати, трима от които все още са "в сянка", защото са представлявани от адвокати, проявяват интерес към българските товарни превози. 

Холдингът Duet Group все още не е развивал дейност в България, но от известно време е бил силно заинтересован от българската железница, посочи още Дамянов. Фондът има намерение да изгради бизнес с товарни превози в цяла югоизточна Европа.

Duet Group се занимава основно с добив и търговия на суровини, предимно в страни от Близкия Изток и Азия. Компанията е проучвала детайлно икономическите възможности и пазара у нас през последната половин година.

Според Дамянов „Дует реълуей България" отговаря на всички изисквания за стратегически инвеститор и със сигурност ще продължи в следващия етап от конкурса.

Въпреки сходствата на ръководно ниво, както и общият офис, който споделят, Дамянов отрече Marshall Credit Group да участва в приватизационната сделка или да има нещо общо с Duet Group.

По негови думи „Дует реълуей България" само ще ползва офиса на финансовата институция, но отказа да даде коментар по повод ръководните си функции и в двете дружества.

Marshall Credit Group е регистрирана в България от 2009 г., като основната й дейност е свързана с предоставяне на потребителски и ипотечни кредити, набрани чрез публично привличане на влогове или други възстановими средства. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още