IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд "Земеделие" приема заявления за помощ при застраховане

Помощта е за малки и средни предприятия от сектор „Плодове и зеленчуци”

14:40 | 26.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фонд "Земеделие" приема заявления за помощ при застраховане

Подновен е приемът на заявления по схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция. Крайният срок за кандидатстване е 16 септември 2013 г., съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”.

Помощта цели насърчаването на малките и средни предприятия от сектор „Плодове и зеленчуци” да застраховат селскостопанската продукция срещу неблагоприятни метеорологични условия. Подпомагат се земеделски производители, отглеждащи овощни и зеленчукови култури, срещу загуби, причинени от градушка, проливен дъжд, наводнение, буря или осланяване. Заявленията се подават в областните дирекции на фонд „Земеделие”.

Фондът компенсира 80% от застрахователната премия, в случаите, когато застраховката покрива само загуби, причинени от природни бедствия, които унищожават над 30% от средната годишна продукция на производителя за последните три години.

Съфинансирането от страна на ДФЗ е в размер на 50% от застрахователната премия, ако в полицата е посочено, че застраховката покрива природни бедствия и загуби, причинени от други климатични събития.

За тази година държавата отпуска 500 хил. лв. лева за застраховки специално за сектора "Плодове и зеленчуци", но в началото на август бяха подадени заявления за близо 660 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още