IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme отново иска оставки под прозорците на властта

Протестиращите подкрепиха подалия оставка директор на Държавна агенция “Архиви” Мартин Иванов

21:24 | 28.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
#ДАНСwithme отново иска оставки под прозорците на властта

За 76-та поредна вечер протестиращи се събраха пред сградата на Министерския съвет с искания за оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Недоволните блокираха движението в района на пл. „Независимост”. Традиционно протестът е озвучен със свирки и барабани, предава Dnes.bg.

Хората носеха знамена и плакати с протестни надписи като „Гаф след гаф, означава оставка”, "Отлитайте и не се връщайте" и др. И тази вечер сред протестиращите има майки с деца. По данни на полицията около 250 души са се били събрали към 20.00 часа пред сградата на Министерския съвет в София. Протестните действия протичат в спокойна обстановка, няма нарушения на обществения ред.

Малко по-късно недоволните се отправиха на традиционното си шествие към Народното събрание. Протестиращите носеха голям плакат с надпис „България каза - Орешарски върви си”.

Днес по пътя към сградата на парламента протестът се отклони и зави зад бившия партиен дом към централата на Държавна агенция “Архиви”. Причината - оставката на директора на агенцията доц. д-р Мартин Иванов.

Мартин Иванов бе назначен за председател на агенцията през март 2011 г. Под негово ръководство започна дигитализацията на архивите, бяха обявени в интернет част от протоколите и решенията на Политбюро на ЦК на БКП, както и полицейското досие на Тодор Живков от преди 1944 г., бяха публикувани и имената на загиналите военнослужещи в Балканските войни (1912-1913 г.). Негова е и идеята за Музей на Държавна сигурност.  За нов ръководител на агенцията днес бе определен Иван Комитски.

Още политически новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още