IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десислава Танева откри българския щанд на селскостопанското изложение в Париж

В новия програмен период на ПРСР ароматни култури като лавандулата и розата могат да получат значителна финансова подкрепа, посочи министърът на земеделието

16:12 | 21.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Десислава Танева откри българския щанд на селскостопанското изложение в Париж

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри българския щанд на Международното селскостопанско изложение "SIA (Salon International de l'Agriculture) 2015" в Париж, съобщава пресцентърът на ведомството.

За първи път на форума страната ни се представя с ръчно изработен шоколад с розови листенца. Гостите могат да опитат и деликатеси от патешко, био вино, натурални сладка, розова вода.

Посетителите могат да изпробват и козметични продукти, направени от био рози, лавандула и други.

Министър Танева пожела успех на изложители и ползотворни бизнес контакти. Тя благодари на фирмите изложителки и заяви, че участието им е много важно за доброто представяне на страната ни на подобни големи форуми.

При срещите си с представителите на фирмите изложителки Танева обясни, че в новия програмен период на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. ароматни култури като лавандулата и розите могат да получат значителна финансова подкрепа.

Производителите при кандидатстване ще получат по мярката за биологично производство подпомагане в размер на 405 или 557 евро на хектар в зависимост от това дали стопанството вече е биологично или е в преход.

Министерство на земеделието и храните участва за пети път на най-голямото земеделско изложение във Франция. Тази година България е представена от 9 фирми производители. В рамките на визитата си министър Танева разгледа и салона за животновъдство, на който се представя най-добрата селекция от животни.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още