IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

657 населени места в страната са без ток

Дунав мост е затворен за камиони от Румъния

14:37 | 17.01.16 г. 2
657 населени места в страната са без ток

Валежите предизвикаха проблеми с електрозахранването в цялата страна. Ситуацията е усложнена поради обилния снеговалеж, паднали дървета по електропроводи, счупени стълбове на места и затруднения достъп по райони. На много места аварийните екипи извършват физически обход на съоръжения и електропроводи, съобщава bTV.

В Югоизточна България към 11 часа днес ситуация е аварийна в области Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора, за които за днес е обявен червен или оранжев код.

В областите Пазарджик и Пловдив с нарушено електрозахранване остават села, предимно от планинските райони. В област Пазарджик без електрозахранване са 49 села. Над 80 са селата без електрозахранване в Пловдивско

130 села в области Смолян и Кърджали също са без ток. В Старозагорско над 70 села, предимно в планинските части имат смущения в електрозахранването. 

В Западна България най-тежка е ситуацията в област Враца.

Към 11:00 часа днес без ток са 458 населени места в областите Велико Търново, Търговище, Русе, Шумен, Габрово, Разград, Силистра и Добрич в Североизточна България.

И от трите електроразпределителни дружества в страната заявиха, че са ангажирали допълнителни екипи, които да отстраняват повредите. Компаниите тясно си сътрудничат с местните и централни власти по места.

Заради сложната ситуация граничният пункт Дунав мост се затваря за камиони от Румъния.

Тежка е зимната обстановка и в Русенско. Голяма част от населените места в региона са без ток. Изцяло е затворен пътят Русе-София, има и много закъсали автомобили.

Силният вятър образува огромни преспи, които затрудняват почистването на пътищата. По пътя Русе-Разград има образувана тапа от закъсали автомобили, които блокират движението.

Прекъснато е електрозахранването заради паднали стълбове, като в община Русе ток има единствено в града и селата Басарбово и Николово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
aldy
преди 8 години
"...паднали дървета по електропроводи, счупени стълбове на места..."Това, което описват, показва пълното безхаберие, престъпна безстопанственост и пълна липса на контрол на ставащото в територията. Какво означава "паднали дървета върху електропровод", бе мишки ненагледни? Нали затова се правят ПРОСЕКИ, за да не падат дървета върху електропроводи. А как се счупва стълб, който трябва да е проектиран и ИЗРАБОТЕН да издържа на бедствени случаи, сттаващи веднъж на столетие? Краде се поголовно, буквално от всичко. И това е истинското бедствие. Другото са просто следствия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Лилиии, да не бяхте откраднали парите от винетки - сега можехте и да почистите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още