IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК ще качва съобщения до фирми в производство в публичния си регистър

Това ще става, ако компаниите не са дали факс или мейл за контакт

16:52 | 05.04.16 г.
КЗК ще качва съобщения до фирми в производство в публичния си регистър

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) вече има възможност да уведомява страните в производство чрез публикуване на съобщение до тях в поддържания от нея публичен регистър. Това става възможно с приемането на новия Закон за обществените поръчки (ЗОП).

Антимонополният орган съобщава кои са новите моменти в производството по обжалване.

По новия ЗОП на страните в производство пред КЗК могат да бъдат връчени съобщения и призовки на посочените в жалбите адреси, както и на посочените от тях електронен адрес или факс. 

Когато обаче страните не предоставят факс или електронен адрес за контакт или не са намерени на адреса, посочен в жалбата, те ще се смятат за уведомени чрез публикуване на съобщение в публичния регистър на официалната интернет страница на КЗК.

Има и промени в обема на обжалване пред КЗК. Ще може да се обжалва  всяко решение, действията и бездействията на възложителя, с изключение на решенията за откриване в частта с мотивите за невъзможността за разделяне на предмета на поръчката на обособени позиции, както и решенията за избор на изпълнител чрез вътрешен конкурентен подбор.

Във връзка с възможността за налагане на временна мярка „спиране“ на процедурата е регламентирано, че не може да се прави такова искане, когато се обжалва решение на възложителя по процедура на договаряне без предварително обявление, процедура на договаряне без предварителна покана за участие, процедура на договаряне без публикуване на обявление за поръчка, пряко договаряне с определени лица.

Когато до влизане в сила на ЗОП (16 февруари 2016 г.) е подадена жалба пред КЗК, производството се образува и довършва по реда на стария ЗОП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още