IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарският съюз стартира електронно продължаващо обучение за лекари

Регистрацията на медиците е безплатна и осигурява достъп до най-новите постижения в науката

16:09 | 26.05.16 г.
Лекарският съюз стартира електронно продължаващо обучение за лекари

Започва електронно продължаващо обучение за лекари, обяви председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев.

То ще се извършва чрез онлайн платформа в социална мрежа, в която достъп имат само лекари. Регистрацията на лекарите ще бъде безплатна, съобщава БТА.

В платформата ще се публикуват теми, лекции, личен опит от хабилитирани лица. Медицинските бордове по специалности, които са създадени към Българския лекарски съюз, ще преценяват коя тема да бъде публикувана, обясни председателят на Акредитационния съвет в БЛС д-р Юлиан Йорданов.

Лекарите ще могат да попълват тестове, в които са зададени различни въпроси върху темите. След правилно решен тест медикът ще може да разпечата сертификат, равностоен на сертификата, който получава след участие в конгрес, обясни още д-р Грозев. 

Чрез него се удостоверява завършено електронно обучение и той ще съдържа подпис на председателя на БЛС и печат. Документът съдържа данни за обучението, уникален номер и дата, които гарантират неговата достоверност.

Смисълът на инициативата е лекарите да получат достъп до най-новите постижения в науката и да бъдат стимулирани непрекъснато да повишават квалификацията си чрез интернет комуникация. Така ще се надградят вече съществуващите форми на обучение като лекции, колегиуми, конгреси, симпозиуми, практически упражнения. Електронното обучение ще спести на лекарите и необходимостта от пътувания, отсъствия от работа и ще пести средства.

БЛС ще настоява продължаващото обучение за лекари да стане задължително в България. Вече е подготвено и официално предложение в Закона за съсловните организации на лекарите и препратка към Закона за здравето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още