IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CNN: Македония е сред 5-те страни с най-добри условия за започване на бизнес

Класацията на рубриката Going Global на американската телевизия се оглавява от Нова Зеландия

14:14 | 05.10.13 г. 1
CNN: Македония е сред 5-те страни с най-добри условия за започване на бизнес

Македония е сред петте държави с най-добри условия за започване на бизнес според класацията на рубриката Going Global на американската телевизия CNN, която се базира на последния доклад на Световната банка и Международната финансова корпорация.

В съобщението към класацията се посочва, че Македония е на пето място в нея заради опростените процедури за започване на бизнес, въведени през последните 5 години. Страната облекчи процедурите за основаване на фирма, намали размера на минималния капитал, нужен за създаване на компания, намали административните процедури и времето, необходимо за регистрация и въведе електронна система за подаване на документи.

Класацията на американската телевизия обхваща 185 страни в света, като първа в списъка е Нова Зеландия, следвана от Австралия, Канада и Сингапур. Хонконг е на шесто място след Македония.

Рубриката Going Global на CNN е предназначена за инвеститори, които действат на глобално равнище, и разработва теми като бизнес стратегии за инвестиране, маркетинг, логистика.

В класацията на Световната банка България запазва 66-ата си позиция от миналата година, а Македония там е на 23-то място.

В Нова Зеландия например процедурата за започване на бизнес е само от една стъпка и трае само един ден. Желаещите да започнат бизнес трябва само да подадат заявление онлайн. Процедурата струва само 163,55 новозеландски долара (около 136 щатски долара), като няма изискване за минимален капитал.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Поне като ни окрадоха историята я използват много по практично и ефективно от нас. Докато ние лежим на някви стари лаври, които дори не сме заслужили и губим инвеститори. Няма да се учудя ако скоро тренда на миграция се обърне от МК->БГ към БГ->МК.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още