IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Момина крепост няма да се влива в Софарма

Решението за прекратяването на процедурата е взето в интерес на двете дружества и с цел запазване на пазарните позиции, посочват компаниите

15:46 | 22.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Момина крепост няма да се влива в Софарма

Момина крепост АД няма да се влива в Софарма АД. Чрез БФБ-София дружествата информират, че решението е по взаимно съгласие.

„Решението за прекратяването на процедурата беше взето в интерес и на двете дружества и с цел запазване на добрите им пазарни позиции“, гласи съобщението.

От него става ясно, че на 22 януари Софарма е внесла в Комисията за финансов надзор подписаното от двете компании споразумение за прекратяване на договора за преобразуване чрез вливане на великотърновското дружество.

В началото на октомври фармацевтичната компания и производителят на медицински изделия за еднократна употреба скрепиха преобразуването чрез договор.

Предвиждаше се цялото имущество на Момина крепост да премине към Софарма, като фармацевтичната компания трябваше да стане негов приемник. От своя страна се планираше след това великотърновското дружество да се прекрати без ликвидация.

Малко повече от два часа преди края на търговията на БФБ в петък няма сделки с акции на Момина крепост АД. За една година те поевтиняват с 29,4% до 2,4 лв. за брой и 4 млн. лв. пазарна капитализация.

До момента след четири сделки акциите на Софарма поевтиняват с 0,04% до 2,599 лв. за брой при оборот от 5 841 лв. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Свързани компании:

Момина крепост АД(MKR)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още