IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsonite обмисля връщането на част от производството си в САЩ

Компанията твърди, че решението ѝ няма нищо общо с коментарите на Тръмп

10:29 | 25.01.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Наскоро встъпилият в длъжност президент на САЩ Доналд Тръмп насърчава компании от целия свят да изграждат заводи в страната в опит да увеличи броя на работните места. Samsonite - най-големият производител на туристически чанти в света, може да е една от тези фирми, пише CNBC.

Базираната в Хонконг компания е основана в Денвър, Колорадо, но затвори завода си там още през 2001 г. по финансови причини. Марката обаче скоро може да се върне към корените си, заяви главният ѝ изпълнителен директор Рамеш Тайнвала.

"Ние се ръководим от това къде се случва по-голямата част от нашия бизнес. Днес 40% от нашите продажби са в САЩ, ето защо няма да се поколебаем да разгледаме възможността за производство там“, коментира той.

Samsonite, която придоби своя конкурент Tumi Holdings за близо 1,8 млрд. долара миналата година, произвежда по-голямата част от своите куфари в Европа и Индия и редовно изнася част от производството си в Китай и Виетнам.

Коментарите на главния изпълнителен директор идват на фона на подновения фокус върху американския производствен сектор.

Тръмп показа, че е готов да подкрепи компаниите, които се връщат в най-голямата икономика в света, и зае по-твърда позиция срещу онези, които предпочитат да изнасят производството си в чужбина. Желанието на Samsonite за проучване на възможностите за производство в САЩ не е свързано с Тръмп, коментират от компанията.

Фирмата е провела проучване „доста преди Тръмп“, а то показва, че ще има икономически ползи от такъв ход.

Компании за туристически чанти и куфари като Samsonite вече плащат данък от 18 на сто върху стоките си в САЩ, коментира още Тайнвала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lozkhris
преди 7 години
"Компанията твърди, че решението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още