IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джим Роджърс: Петролът и газът предлагат инвестиционни възможности

През следващите 30 години земеделието също ще бъде атрактивна за инвеститорите сфера, коментира инвеститорът

17:34 | 28.03.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Джим Роджърс: Петролът и газът предлагат инвестиционни възможности

Нови инвестиционни възможности могат да се появят в петролната и газова индустрия поради растящите опасения за сигурността на ядрената енергия в Япония, казва инвеститорът Джим Роджърс, известен с предпочитанията си към инвестиции в суровини, пише CNBC.

За реконструкцията си Япония ще се нуждае от голямо количество мед, стомана и цимент, така че тези суровини също ще бъдат привлекателни, допълва той.

Роджърс, който заедно с Джордж Сорос е съосновател на Quantum Fund, подчертава, че през следващите 30 години земеделието също ще бъде атрактивна за инвеститорите сфера, тъй като инфлацията при храни ще се повишава глобално.

Храните няма да поскъпват единствено в Китай, това ще се случва навсякъде, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
bate Goiko
преди 13 години
Ха-ха-ха, Обзървър ама си си изсмукал някакви глупости от пръстите направо не е истина :D Относно, "Американците печатат пари, внимавайте с долара" ами те наистина печатат направо безобразно! Защо сравняваш с еврото което също се сгъбяса :), а не с останалите валути спрямо които долара поевтиня много - ш.франк, йена и т. нт. Относно, "В Източна Европа е бъркотия, най-лошото предстои", ами ако според теб икономическата обстановка в Източна Европа в момента е по-добра от февруари 2009г. просто не виждам смисъл да коментираме. Гърция пред фалит, Унгария и Румъния взеха кредити, които ги съсипват за десетилетия напред и т. нт.Относно това, че петрола не е достигнал прогнозираната цена в края на 2006 г, а чак в началото на 2007г. просто нямам коментар :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
proizvoditel
преди 13 години
Бате Гойко *** и ти като бате ти Бойко да садиш картофи най-добре!Е да в последните 2.5 години след пукането на предишния балон всичко расте и акции и суровини! Как да има грешна прогноза! Изчакай още малко и тогава пак му вервай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
обзървър
преди 13 години
Ноември 2009 г.Джим Роджърс: Рубини греши, като плаши с балон в развиващите се страниhttp://***.investor.bg/news/article/89288/6.htmlи какво станаКитайският шанхайски индекс се изсипа като куче от 3 300 на 2400 пункта, а сега даже е 3 000, а през това време Европа и САЩ качват мощноОпределено няма нито една грешна прогноза. Всички са право в десятката, особено тези за след десетилетия. Малко ми приличат на онези че Париж щял да се задръсти от конску ф....и поради прекалено многото карети, прогноза от преди около 1 век:)Клишета клишета и пак клишета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
обзървър
преди 13 години
:) да няма, освен ... доста.На 19 януари 2009 г. казва "Американците печатат пари, внимавайте с долара". Тогава той е 1,3, сега е 1,40, а през този период ходи и до 1,2.http://***.investor.bg/news/article/74544/130.htmlТова ако е печатане... По-скоро долара поевтиня защото света излезе от кризата.През юли 2006 г. казва "Цената на петрола може да достигне 100 долара през тази година"http://***.investor.bg/news/article/39960/6.htmlе стана ли тогава или чак 2008 г?През февруари 2009 г.Джим Роджърс: В Източна Европа е бъркотия, най-лошото предстоиhttp://***.investor.bg/news/article/75714/6.htmlЧудно какво лошо стана в ИЕ? Даже наскоро румънската лея отчете връх спрямо еврото.Март 2009 г:Роджърс: Държавните намеси в САЩ поставят света пред депресияhttp://***.investor.bg/news/article/77280/6.htmlстана една депресия....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
bate Goiko
преди 13 години
В последните 2,5 години незнам да има грешна прогноза! Преди като разправяше, че всички трябва да станем фермери, му се смееха, ама се оказа напълно прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
обзървър
преди 13 години
Много клиширан Джим Роджърс. Прочете нещо в медиите и айдееее, и той запява същата песен. Утре ако стане модерно яденето на кал, той ще препоръчва инвестиции в кал.Ама акъл не му стига, че в петрол не може да се инвестира. Не е като златото или акциите да не заемат място. За да купиш петрол за 1 000 000 долара, трябва някой някъде да държи 10 000 барела. по 158.9 литра на барел това са 16 млн. литра. Естествено в петрол не може да се инвестира, защото при фючърсите има контанго, а спот няма. За прехваления ETF USO също не става за нищо. Но Дим Роджърс си ги говори все едно говори политик пред гладни баби:) Природния газ същата работа. Затова Бъфет вложи в железници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още