IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадващият спад на американските запаси даде тласък на цената на петрола*

Стойността на международния бенчмарк Брент нараства след поевтиняване от последните сесии

11:11 | 02.10.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Цените на петрола се възстановиха след няколкодневно понижение, на фона на данните за изненадващ спад в американските запаси.

Стойността на международния бенчмарк Брент нараства след поевтиняване от последните сесии, като поскъпва с 0,14%, до 58,97 долара за барел. От своя страна фючърсите върху американския лек суров петрол WTI достигнаха 53,95 долара за барел, което е повишение от 0,62%.

Цената на сорта WTI отбеляза във вторник шеста поредна сесия на понижение, което е най-дългият период на спад за годината. Това от своя страна се дължи на по-слабите данни за промишлената активност в САЩ на фона на продължаващото търговско напрежение.

Петролът компенсира част от загубите във вторник, след като бяха публикувани данните на Американския петролен институт (API), които показаха спад на американските запаси от суров нефт с 5,9 милиона барела. Очакванията бяха за увеличение от 1,6 милиона барела.Очаква се по-късно в сряда да излезе доклад на Администрацията за енергийна информация на САЩ (EIA) относно запасите от петрол.

Цените на петрола са под нивата си отпреди атаките на 14 септември срещу саудитските петролни съоръжения, след като най-големият износител на петрол в света възстанови пълният си капацитет за производство на нефт.

От друга страна, Еквадор, един от най-малките по производство членове на Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК), заяви, че ще напусне 14-членния блок от 1 януари поради фискални проблеми. Южноамериканският производител на петрол ще бъде втората държава след Катар, която се оттегля от ОПЕК през последната година.

*Информацията е актуална към 11:05 ч.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
margen
преди 4 години
запаСи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още