IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen гони 10 млн. продажби още тази година

Концернът планира да стане най-големият производител в света

13:26 | 14.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Volkswagen гони 10 млн. продажби още тази година

През 2014 г. концернът Volkswagen Group ще се опита да реализира на световните пазари повече от 10 млн. автомобила, благодарение на които да стане най-големият производител в света. Това обяви пред агенция Bloomberg шефът на концерна Мартин Винтеркорн.

Само преди месец от Toyota заявиха, че през тази година се надяват общата бройка на продадените от компанията возила да бъде увеличена с 4 % и да достигне 10.32 млн. Във Volkswagen обаче са амбицирани да свалят японците от първото място, след като през последните 2 години концернът заемаше второто място. Миналата година Toyota записа 9 980 000 продажби , докато резултатът на немците бе 9 730 000. Третото място остана за General Motors с 9 710 000 единици.

В края на 2013 г. от Volkswagen обявиха, че през следващите 5 години ще инвестират 84,2 млрд. евро в своето автомобилно подразделение. Приблизително 2/3 от тази сума ще бъде похарчена за разработка на ново поколение бензинови и дизелови двигатели, а също така и за продължаване на развитието на хибридни и електрически агрегати.

Освен това германците предвиждат да увеличат съществено моделната си гама, като акцентът ще бъде поставен върху създаването на нови модулни платформи, които позволяват използването на общи компоненти при автомобили от различни класове. И съответно редуцират осезаемо разходите за производство и разработка.

Първоначалният план на Volkswagen Group предвиждаше лидерското място по продажби в света да бъде достигнато през 2018 г. Както изглежда обаче опит за това ще бъде направен още тази година.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още